Een nieuwe buslijn in Vorst!

Vanaf 19 april zal de nieuw buslijn 74 Vorst met Anderlecht en Ukkel verbinden. De lijn zal onder andere het Erasmusziekenhuis, het winkelcentrum Cora, de Industrielaan, het centrum van Vorst en Vorst Nationaal bedienen.

 

De nieuwe buslijn 74 verbindt de eindhalte Clémence Everard (aan de Henri Simonetlaan in Anderlecht) met het station van Ukkel-Stalle.

De lijn bedient onder andere het Erasmusziekenhuis, het winkelcentrum Cora, de Industrielaan, het Sint-Denijsplein, de Abdji van Vorst en Vorst Nationaal.

Er zijn tal van aansluitingen mogelijk, zoals die met metrolijn 5 (stations Erasmus, Eddy Merckx en Veeweide) en die met de S1-treinen van de NMBS (stations Ukkel-Stalle en Vorst-Oost).

Verschillende wijken worden beter bediend, waaronder de nieuwe wijken Erasmus Gardens en Klaverwijk in Anderlecht en de Bervoetswijk in Vorst. Ook verschillende onderwijsinstellingen zijn beter bereikbaar: school Les Pommiers, school Les Asters, basisschool Les Trèfles, basisschool Maurice Carême, basisschool Lucerna, Institut Saint-Vincent de Paul, Institut Decroly, gemeenteschool Val Fleuri enz….

Meer info op de website van MIVB

Plan de la ligne Bus 74

Afdrukken