Belastingaangifte

Voor inlichtingen over uw belastingaangifte moet u geen contact opnemen met onze dienst Financiën, maar met de Federale Overheidsdienst Financiën, kantoor Vorst:

FOD Financiën - FINANCE TOWER
Administratief Centrum Kruidtuin
Kruidtuinlaan 50
1000 Brussel

Tel: 0257 257 57 (algemeen numero)
Fax: 0279 63 06
 

 

Belastingen 2021: Annulering van de invulsessies


In de huidige context van het Covid-19 virus werd de FOD Financiën gedwongen om alle zittingen voor hulp bij het invullen van de aangifte van de personenbelasting te annuleren teneinde de veiligheid van de belastingplichtigen en van zijn medewerkers te waarborgen.

Geen paniek, er werden andere hulpkanalen in het leven geroepen!
Heel wat belastingplichtigen zullen een “voorstel van vereenvoudigde aangifte” ontvangen en zullen niets moeten doen indien hun gegevens juist en volledig zijn.
Zoals gewoonlijk kunnen de belastingplichtigen hun aangifte indienen (of hun voorstel van vereenvoudigde aangifte wijzigen) Tax-on-web.

Er zal hulp bij het invullen van de aangiften worden georganiseerd, maar uitsluitend op telefonische afspraak. De FOD Financiën vraagt om te wachten tot u uw aangifte ontvangt. U kunt vervolgens bellen naar het nummer dat op de envelop staat.
U krijgt dan een afspraak om uw aangifte te laten invullen per telefoon. Na het invullen per telefoon ontvangt u vervolgens per post een document met de meegedeelde gegevens. U moet dat document ondertekenen en terugsturen.
U kan de indiening van uw aangifte ook afronden via Tax-on-web.

Belangrijke opmerkingen:

  • Deze hulp is kosteloos
  • De FOD Financiën biedt nooit hulp bij het invullen bij u thuis
  • De FOD Financiën vraagt nooit een rekeningnummer of code van bank- of kredietkaart.


 De belastingaangiften moeten worden ingediend

  • tegen 30 juni 2021 in papieren versie
  • tot 15 juli 2021 via Tax-on-web.


Meer info?

Afdrukken