Nieuw! Win tijd: maak online een afspraak!

Moet u formaliteiten vervullen in een van de diensten van Burgerzaken? Maak in een paar klikken een afspraak met uw gemeentebestuur via internet en kies de datum en het uur dat u het best schikt!

Een nieuwe organisatie om ieders gezondheid te beschermen

Sinds de invoering van de maatregelen om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan werd alles in het werk gesteld om onnodige verplaatsingen te voorkomen.

Daarom zijn de loketten van de gemeentediensten nu alleen nog op afspraak bereikbaar.

Deze nieuwe organisatie vrijwaart de kwaliteit van de ontvangst en uw gezondheid, evenals die van het gemeentepersoneel dat tot uw dienst staat.


Een afspraak maken van thuis uit ... eenvoudig!

Om deze nieuwe organisatie te vergemakkelijken, stelt de gemeente Vorst sinds midden mei voor om online een afspraak te maken met bepaalde gemeentediensten, via IRISbox.

Voorlopig is online afspraken maken enkel mogelijk voor Burgerzaken:

maar daar komen in de nabije toekomst zeker nog andere gemeentediensten bij.

Tutorial: hoe online een afspraak maken?

De lijst met mogelijkheden via IRISbox verandert elke week, afhankelijk van de situatie. Om na te gaan voor welke procedures online een afspraak gemaakt moet worden, dient u de pagina van de betrokken dienst op de gemeentewebsite te raadplegen.

Daarnaast wordt u ook aangemoedigd om zoveel mogelijk gebruik te maken van online platformen zoals IRISbox (het elektronisch loket van het Brussels Gewest) of Mijn Dossier voor al uw aanvragen voor documenten, getuigschriften, attesten, ... Veel documenten zijn er gratis verkrijgbaar (je hebt wel een identiteitskaartlezer of de app Itsme nodig).

Afdrukken