Renovatie Deltastraat, Keerkringenlaan en Schaatsstraat

NIEUWS

Tijdens de eindjaarfeestdagen is de doorgang onder de spoorwegbrug in de Straatsstraat geopend.

Bericht aan de bewoners (pdf)

Om organisatorische redenen werd de planning gewijzigd. Vind hier de voorspelde fasen:

 


 

  • Informatiebijeenkomst voor de buurtbewoners van 12 september 2022: presentatie (pdf)
Een noodgeval ter plaatse ? : Onderneming Eurovia Belgium – 02 370 65 50
Een vraag? : Gemeente Vorst - 0800/95.333 – 0800@forest.brussels

Op woensdag 3 februari 2021 hebben de diensten Wegen, Mobiliteit en Waterbeheer een grootschalig gemeentelijk renovatieproject voorgesteld aan de inwoners van de wijk rond de Deltastraat, de Keerkringenlaan en de Schaatsstraat. De nadruk ligt op de aanplanting van bomen, de creatie van regentuinen en de verbetering van het comfort van de zwakke weggebruiker.

De presentatie van het project : pdf en video van de infosessie (YouTube link)

De drie voornaamste doelstellingen van het project:

  • De veiligheid van de weggebruikers verbeteren door het wegdek te vernieuwen, een nieuw fietspad aan te leggen in de Deltastraat (naar boven toe) en een fietssuggestiestrook in de Keerkringenlaan (naar beneden toe); de straten en de voetpaden te herstellen, doorlopende voetpaden (verkeersremmers) aan te leggen en Berlijnse kussens te plaatsen om de naleving van “Stad 30” te verzekeren.
  • De continuïteit van de blauwe maas door de invoering van een lokale regenmaas: de ‘Kalvarie-maas’, verwijzend naar de Kalvariebron die centraal staat in het project. Het regenwater zal in de Deltastraat en de Keerkringenlaan worden opgevangen in open goten en vervolgens naar twee regentuinen worden geleid.  Dat opgevangen water zal dan, nog steeds in de open lucht, naar het scheidingsnet worden geleid en vervolgens naar de Zenne. Deze ingrepen zullen het afvloeiende regenwater valoriseren, de kwaliteit van de Zenne verbeteren en het aantal overstromingen in de wijk beperken.
  • De verfraaiing van de wijk door de aanplanting van 31 bomen en de creatie van ruimte voor winterharde vaste planten.

 

Volgende stap: de aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning. De werkzaamheden zullen naar verwachting volgend jaar van start gaan.

Afdrukken